10 kunstnere du bør følge på Instagram

Introduksjon

Instagram har blitt en av de mest populære plattformene for kunstnere å dele arbeidene sine med verden. Det er en flott måte å oppdage nye talenter og få inspirasjon fra ulike kunstformer. I denne artikkelen vil vi presentere 10 kunstnere som du bør følge på Instagram. Disse kunstnerne har forskjellige stiler og teknikker, men alle har en unik og imponerende tilnærming til kunst. Enten du er interessert i maleri, fotografi, illustrasjon eller street art, vil du finne noe som passer for deg. Så bli med oss ​​og oppdag noen av de mest talentfulle kunstnerne på Instagram!

1. Banksy (@banksy)

Banksy er en av de mest kjente og kontroversielle gatekunstnerne i verden. Han er kjent for å skape politisk ladet kunst som ofte kommenterer samfunnsproblemer og politiske spørsmål. Banksy har også blitt berømt for sin anonymitet og hemmeligholdelse av sin identitet. På Instagram deler han bilder av sine nyeste verk og gir fansen et innblikk i hans kreative prosess. Følgere kan forvente å se alt fra store veggmalerier til små, subtile inngrep i det offentlige rom. Banksys Instagram-konto er et must for alle som er interessert i gatekunst og politisk engasjement.

2. Yayoi Kusama (@yayoikusama_)

Yayoi Kusama er en japansk kunstner som er kjent for sine fargerike og surrealistiske verk. Hun er spesielt kjent for sine polkadotter og uendelige speilrom. Kusama har hatt utstillinger over hele verden, og hennes verk har blitt anerkjent for sin unike stil og kreative visjon. På hennes Instagram-konto kan man se hennes nyeste verk og få et innblikk i hennes kreative prosess. Hennes konto er en inspirerende kilde for alle som er interessert i moderne kunst og design.

3. Shepard Fairey (@obeygiant)

Shepard Fairey, også kjent som @obeygiant, er en amerikansk gatekunstner og illustratør. Han er mest kjent for å ha skapt det ikoniske «Hope» plakatet av Barack Obama under presidentvalget i 2008. Fairey er kjent for å bruke politiske og samfunnskritiske temaer i kunsten sin, og hans arbeid har blitt utstilt over hele verden. På Instagram deler han bilder av sine nyeste verk og gir fansen et innblikk i hans kreative prosess. Følg @obeygiant for å se hans siste arbeid og bli inspirert av hans engasjerende kunst.

4. Ai Weiwei (@aiww)

Ai Weiwei er en kinesisk kunstner og aktivist som er kjent for sitt arbeid med politisk og sosialt engasjement. Han har blitt fengslet og trakassert av kinesiske myndigheter på grunn av sitt arbeid, og hans Instagram-konto gir et innblikk i hans liv og arbeid. Han deler ofte bilder av sine kunstprosjekter og politiske kampanjer, samt bilder av sin daglige rutine og reiser. Følgerne hans kan få et unikt innblikk i en av verdens mest kontroversielle og innflytelsesrike kunstnere.

5. JR (@jr)

JR er en fransk kunstner som er kjent for sine store gatekunstverk. Han er spesielt kjent for å bruke fotografier av mennesker og projisere dem på bygninger og vegger. JR har også gjort flere prosjekter der han har tatt bilder av mennesker fra forskjellige deler av verden og satt dem sammen i store kollasjer. Han har over en million følgere på Instagram og deler jevnlig bilder av sine siste prosjekter og utstillinger. Hvis du er interessert i gatekunst og fotografi, bør du absolutt følge JR på Instagram.

6. Jenny Holzer (@jennyholzerstudio)

Jenny Holzer er en amerikansk kunstner som er kjent for sine tekstbaserte verk. Hun har blitt anerkjent for å bruke offentlige rom som en plattform for å formidle politiske og sosiale budskap. På Instagram deler hun bilder av sine installasjoner og skulpturer, samt utdrag fra sine berømte «Truisms» og «Inflammatory Essays». Følgere kan også se hennes arbeid med lysprosjekter og andre spennende prosjekter. Holzer er en kunstner som utfordrer betrakterens oppfatning av verden, og hennes Instagram-konto er en flott måte å holde seg oppdatert på hennes arbeid.

7. KAWS (@kaws)

KAWS er en amerikansk kunstner som er kjent for sine karakterer med store øyne og korslagte øyne. Han har samarbeidet med flere store merker som Nike, Uniqlo og Supreme. På Instagram deler han bilder av sine kunstverk og prosjekter, samt bilder av hans samarbeid med ulike merker. KAWS har en stor følgerskare på Instagram, og er en kunstner som er verdt å følge med på.

8. Takashi Murakami (@takashipom)

Takashi Murakami er en japansk kunstner som er kjent for sin fargerike og lekne stil. Han er spesielt kjent for å kombinere japansk tradisjonell kunst med populærkultur, og hans verk har blitt vist på utstillinger over hele verden. På Instagram deler han bilder av sine nyeste verk og prosjekter, samt bilder av seg selv og hans team mens de jobber i studioet. Følgere av Murakami vil også få et innblikk i hans personlige liv, da han ofte deler bilder av sin familie og venner.

9. Marina Abramović (@marinaabramovic)

Marina Abramović er en serbisk performancekunstner som har vært aktiv siden 1970-tallet. Hun er kjent for å utforske grensene mellom kunst og liv, og har utført en rekke kontroversielle og utfordrende performancestykke. På Instagram deler hun bilder og videoer fra sitt arbeid og gir et innblikk i sin kreative prosess. Hun har også brukt plattformen til å promotere sin stiftelse, Marina Abramović Institute, som jobber for å fremme performancekunst og utdanne nye generasjoner av kunstnere. Følgere av Abramović kan forvente å bli inspirert og utfordret av hennes unike og tankevekkende arbeid.

10. Olafur Eliasson (@studioolafureliasson)

Olafur Eliasson er en dansk-islandsk kunstner som er kjent for sine installasjoner og skulpturer som utforsker forholdet mellom mennesker og deres omgivelser. Han har også en sterk interesse for miljøspørsmål og bærekraftighet, og dette reflekteres i mange av hans verk. På Instagram deler Eliasson bilder og videoer av sine kunstprosjekter, samt bilder av naturen og miljøet som inspirerer hans arbeid. Følgere av Eliasson kan forvente å se en blanding av inspirerende kunst og refleksjoner om vår verden og hvordan vi kan ta vare på den.

Oppsummering

Oppsummering: Instagram er en flott plattform for kunstnere å vise frem arbeidet sitt og nå ut til et bredt publikum. I denne artikkelen har vi presentert 10 kunstnere som vi mener er verdt å følge på Instagram. Fra maleri til fotografi, fra abstrakt til figurativt, disse kunstnerne har alle en unik stil og visjon som vil inspirere og begeistre deg. Så hvorfor ikke ta en titt på kontoene deres og la deg bli inspirert av deres kreative talent?